Träningsresor

Träningsresor

När man är ledig, och i synnerhet då man reser bort under ledigheten, kan det vara svårt att träna i samma utsträckning som man är van vid och man kan känna att kroppen i någon utsträckning förfaller. För att förhindra detta kan man antingen se till att träna under ledigheten, eller kombinera resan med träningen och ge sig iväg på en så kallad träningsresa. Det senare alternativet är förmodligen det allra mest effektiva för att hålla sig i form och få sin träningsdos även när man är bortrest. Här nedanför listar vi några av de många fördelar som träningsresor för med sig.

Tvinga dig ut på äventyr

Istället för att ligga och slappna vid poolen, kan du lämna bekvämligheten och ge dig ut på ett riktigt äventyr. En träningsresa kan innebär att du till exempel springer, paddlar, kläddrar, simmar eller cyklar iväg från civilisationen och de andra turisterna. Det ger dig en möjlighet att få upptäcka andra saker, interagera med andra människor på ett helt annat sätt, och få unika upplevelser.

Slappna av mer

Det kan kanske låta motsägelsefullt, men faktum är att du kommer att kunna slappna av mer om du säkerställer att du får din träning även under semestern eller helgledigheten. Träningen frigör nämligen flera olika signalsubstanser i hjärnan som gör att du känner dig lyckligare och mer avslappnad. Genom att träna kan du förhöja hela din semester genom att maten smakar bättre, drinkarna slinker ner enklare och din sömn blir ännu djupare.

Behåll vikten

Under den genomsnittliga resan lägger du på dig något kilo extra kroppsvikt. Kryssningar och andra resor har den effekten på oss människor. Genom att istället ta en träningsresa kan du bibehålla din vikt, eller till och med gå ner något under resan. Det gör också att du inte behöver känna att du ligger efter med träningen när du kommer tillbaka från din resa.